YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, 15 May 2012

Review 2: Facial Session at Forever Beauty & Slimming

assalammualaikum warahmatullahi wabarokatuh.

hello there. hows life? moga2 berada dlm keadaan sehat lah hendak nya yer kenkawan saya sume. hokei. seperti yg dijanji kan. im going to update my facial session at forever beauty neh. before that, i did buy this coupon from living social that day. which offered me

2Hrs 30Mins Super Hydrolast Vitamin Facial + Eye & Neck Treatment + Hot Stone Shoulder & Back Massage + Hand Massage + Scalp Massage + Tummy Detox + RM30 Treatment Voucher @ Forever Beauty & Slimming


so dgn penuh semangat kesukanan, i buy 2 coupon. dgn intention nak bawah incik tunang g berfacial sekali. memandangkan dorang allow man to follow treatment as long as ada ladies yg akan menemankan nya. after call them and set an appointment last week, both of us pergi lah menyerang Forever Beauty & Slimming yg terletak di Bandar Sri Permaisuri. dia terletak sederet dengan Papa Rich, or lebih tepat berdepan dengan 7E. senang jerk nak carik tempat nih, cuma parking jerk la very limited. mmg la parking byk tuh, tapi ada 2 3 orng yg species cipan terbang neh, yg suke sgt parking merata2 tepi jalan, without masuk kotak parking tuh la yag buat jalan sesak sikit. hehe. 

ok, masa sampai jerk sana. feelings dia very cozy and relaks gituw. wangi jerk tempat dia. amoi2 sini pon lawa2 and takda lah pandang korang dgn pandangan alien gituw kan. sume nya peramah. sampai2 jerk, dia tanya, nk pegi toilet tak? if nak, neh pintu toilet. haaa peramah gituw. BM pon bagus. tak lah mcm cina bukit dari hutan abrahak kan. BM failed. so masa we all sampai tuh, kena la tunggu sekejap dlm 5 minit sb ada customer belom habis treatment.

once settle, dia panggil masuk bilik treatment. before that dia suruh letak barang dekat locker yg dorang siap kan di hujung tuh. haa bagus la kan. as compared to ratu spa studio tuh, yg korang kena hangkot segala barang2 korang sepanjang korang berada kt situ. pindah bilik neh, nak kena hangkot. so this Forever Beauty * Slimming (FBS) neh menyediakan la kemudahan2 yg actually wajar and perlu, so that para customer tak risau, handbag, wallet, hp kan. masuk bilik dia yg tenang itu. got 2 katil. me and encik tunang di beri 2 different room. sb dia did ty kami dh kawin ke belom. wah chinese pon dah pandai concern dgn benda mcm tuh. very good! bilik dia bersih, kemas teratur, warna pun purple. takla bau minyak urut gituw tapi bau bunga2 yg lembut jerk. then she did ask me to change to robe purple yg sgt chantek. rasa dengki sgt robe tuh cantik. nak pinjam bwk balik bole??? haha!

treatment dimulakan dgn cucian muka. masa treatment pon, dia very la peramah kan. tak la suam2 jerk korang punye treatment tuh. then. after cucian sume. dia scrub sikit. then bagik oksigen sejokkk. haiyooo segera tutup mata feeling nak beradu. lepas oksigen part, biasalah kan. tekan2 sikit. tp dia buat tak sakit ler puloks. sb myb lemah lembot gituw kan. haha! lepas tuh followed by soothing mask. dlm few minutes, neh utk relaks kan balik kulit2 setelah ditekan2 tuh kan.after few minutes, she came back, then dia use laser to kill those germs and bacteria. setelah tekan2 tuh kan. in addition of that, dia also membantu utk mengecik kan pori2 kulit selepas kena tekan2 tuh. after that dia letak kan serum utk membaiki structure kulit anda tuh pulak. supaya lebih firm gituw. and then dia ratakan dgn 1 machine yg sejokkkkk gituw untuk memastikan yg serum tuh masuk dlm kulit anda betol2. dlm masa yg sama purpose dia utk membantu kulit anda menegang, dgn machine tuh dia tarik pipi korang supaya naik atas sikit la. haaa baru la cantik gituw. hehe. ok lepas serum session tuh sume. dia letak kan mask dekat muka korang. cucumber mask. mmg bau timun sungguh. 

dalam masa itu, while nak tunggu cucumber tuh mengering, dia urut2 tengkuk, leher, bahu2, tangan, jari jemari. longgarkan mana2 muscle yg tengang tuh kan.  then lepas tuh dia gunakan batu kecik2, yg panas untuk urut korang pulak neh obviously purpose dia untuk melancarkan aliran darah2 yg tersumbat tuh. urutan last sekali sampai la ke kepala. mmg lepas tuh korang beradu la dlm 15 minit yer. haha! naseb tak mengerohhhh. haha. kalu dop malu nyah!
 
lepas all the treatment dia jamu kami dgn green tea. so mmg layanan, massage sume nya adalah superb. tak sia2 lah beli. mmg berbaloi2 dgn gaya urutan, layanan, and treatment that being given. sgt2 recommended yer uolls. tanya dia if normal session of facial how much she will take. she did mention to me RM68. wah. takda lah mahal nau kan, mmg berbaloi2 lah yer.

keluar dari kedai tuh. tanya en tunang, so how his treatment? puas hati ke tak. dia kata, ok. bagus la amoi tuh buat keje, tak sakit. tak byk pot pet sgt. ty dia, dia ada urut2 ker. dia kata, takda pulak. segera i gelak laju2 nyah. wakkakakkaakkakakakka! **dlm hati, selamat! haha! tp dia kata hot stone tuh ada. dia letak dkt kepala and leher2.

kesimpulannya both of us, sgt happy, and berpuas hati. Thanks to Living Social and Forever Beauty and Slimming. pasti akan kembali ke sana lagik untuk buat facial session. hope ada lgik kupon from them lgik yer living social. haha!

For more information about Forever Beauty & Slimming, please don't hesitate to contact them at:

19-1, Jalan Dwitasik,
Dataran Dwitasik, Bandar Sri Permaisuri,
56000 Kuala Lumpur.

Tel: 03 - 9173 6639

Business Hours:
Mon - Fri: 11am - 9pm
Sat: 10am - 8pm
Sun: 10am - 7pm

 


No comments:

Post a comment