YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, 31 July 2013

Ramadhan Kali Ini

Ramadhan telah tiba lagik.
1434H.

tatkala semua dendgan rancak nye berpuasa, fikir juadah berbuka.
pikir nk pakai baju raya kaler aper, fesyen aper.
langsir kaler ape. trend apa. baju laki. baju mak mertua. bapak mertua. adk beradik. ipar duai. mak bapak sendiri.
kueh species aper, handbag raya, nk kurus, cantik bergaya.

apa aku buat?

grrr! pandang dgn rakus bercampur sekelumit amarah yg tak terkata. gara2 aku dlm PANTANG!

haha! yer. sakit rasa nyer hati aku nie.
segala-galanya, secara tetiba  tak boleh itu dan ini.
walaupon sesungguh nya demi Tuhan aku bangga dan bersyukur kehadrat Illahi.
terima kasih atas kurniaan NYA yg tidak terhingga.

tatkala menatap wajah sehalus mulus lagik suchi murni ini.
hati aku sayu. memikirkan betol ker anak aku?
tak sangka. takjob. teruja.

walhal sebulan telah berlalu. aku masih bertatih2 menyesuaikan diri menjadi seorang ibu.
secara tiba-tiba aku menjadi tempat bergantung kepada si kechil
membuatkan aku menjadi teruja.
aku lah dunia nya.
aku lah penyelamatnya.
aku lah kehangatan nya.
aku lah sumber makanan nya.
aku lah segala - gala nya.


oh mungkin kita pon macam dia jugak dulu.
seringkali ingin berada dalam pelukan ibu kita.
terasa selamat, terasa hangat, terasa disayangi, dihargai.
mungkin itulah perasaan si kecil yg aku sayangi ini.
kehilangan ibu nya selama beberapa saat sekali pon, mampu menjadikan si kecil tidak keruan.
seolah-olah, his senses are unable to connect to his mother.
...searching.....
...searching.....
...searching....
still unable to find mummy..
...searching again...
...searching again...
...searching again...
USE: Weapon Type 1.
effect: ....huaaaaaawaaarghhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

segera mmumy terkedek2 dari toilet mendekati si kecil.
walaupon muka mummy dia still xnampak.
mendegar suara mummy responding dari kejauhhan pun dah mampoo buat si kecil diam seketika.

how powerful mummy's voice kan?
Allah SWT has plan everything perfectly.
He even make mummy's smell different from others,having a melancholic voice rather than others.
oh.. how perfect a mother will be in the eyes of their baby.

Ya Allah Hu Ya Rabbi,
Terima Kasih atas kasih sayang ini.
Terima Kasih atas peluang yang diberikan ini.
Terima Kasih atas kebahagiaan yang diberikan ini.
Terima Kasih atas keindahan ini.

Aku bersyukur.
Ramadhan kali ini sungguh bermakna sekali.
Menjadi seorang ibu, menjadikan aku sungguh tabah.
sangat gigih.
sangat concern.
sangat kejam tatkala nyamuk mula menyerang anak aku.
sangat benci pada mereka yg ganggu anak aku tido.
sangat sakit hati tatkala org melawat anak aku waktu maghrib.
sangat geram pada mereka yg cubit pipi anak aku bertalu2.
sangat marah pada nurse yang cocok kaki anak aku masa dia kena kuning.
sangat marah pada nurse yg asik claim anak aku kuning.
sangat menyirap pada nurse yang cocok anak tanpa rasa belas.


see. how protective i am lately.
hanya gara - gara dia si kecil kesayangan yg baru di keluarkan dari perot mulus aku yg mengunung dat day.
aku jadi bodyguard yg garang.
yer sakit operation dat day pon tak habes lagik kan.

My lil baby,
semoga kau menjadi anak yang soleh yer sayang.
semoga kau menjadi anak yg bijak sebijak nama yg mommy berikan.
semoga kau menjadi anak yg semulia nama yg mommy berikan.
semoga kau menjadi anak yg segagah, seberani seperti nama yg mommy berikan.

wahai anak kesayangan mommy,
mommy sayangkan kamu.
jadiklah anak yg soleh.
jadiklah anak yg menurut kata mommy & daddy.
jadiklah anak yg mampoo jaga mommy & daddy di kala kami memerlukan kamu di hari tua kami nanti.
jadiklah anak yg mampoo mensedekahkan alfatihah & yasin utk kami
jadiklah anak yg mampoo menjaga saudara mara kamu, agama, bangsa dan negara.
jadiklah anak yg mampoo mengikuti & mengikuti syariat islam.
jadilah anak yg mampoo membantu mommy & daddy di akhirat nanti.

terlalu banyak harapan dan pengharapan pada si kecil ini.
lantas, ku berdoa pada Allah SWT.
semogaa anak ini dikurniakan kesihatan yang baik.
minda yg cergas & cerdas. 
sihat tubuh badan.
supaya mammpoo berjalan, berlari, bertutur seperti anak2 yg lain.

Amin.



8.46pm
31/7/2012
Day 37

Mommy.


No comments:

Post a comment