YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, 26 September 2012

Oh Pemandu Jangan Lah Kurang Hajau!!!

Assalammualaikum dan 
Selamat Sejahtera Sahabat2!!

disaat artikel ini ditulis, aku maseh lgik selamat, and belom lagik menjalan kan misi kuwang hajau tahap gaban neh.

ok. kenapa tajuk panas, and tone nyer aku pun mcm kuwang hajau neh? neh sume gara2 pemandu yg memandu kenderaan nya mcm hanjing. feeling driving F1 or kereta kebal lagak nyer. mana tak nyer. motif, org tgh lintas jalan dia leh like konfiden mencanak laju nk langgar my leg, which obviously he is from nowhere near me. since of cos la aku dah tgk kiri kanan kan b4 lintas. takkan lak aku nak bunuh diri sendiri laks kan. how dare dia. kurang ajar gile. lepas tuh nak tambah creepy nya, siap ada bunyi "kreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet" from his brake. mmg obviously lah kan nampak mcm dia sgt laju and try to membrake his car dgn gila2 nyer kan.soo obviously mmg dia sgt super duper laju lah kan. and then dia boleh like, tekan his minyak kereta few times. WTF betol! mmg rasa nak caroot kan jerk. and later after finish tapau food; segera lah aku blik dgn traumatize nyer ke kolej. to suprised me is. dia like parking in front of our building. i was like nk pegi cakar jerk kita dia sambey lalu2 dgn syilling jerk. haha! bia padan muke dia tuh. kurang ajar sgt2. 

so pemandu2 sekalian tlg la sy menyeru supaya kalian lebih berhati2. even though nk cepat sekali pon, tak salah bila kita drive kita beralah and bantu pejalan2 kaki neh cross away dgn selamat nya. ini tidak kita lak nk tlg langgar dia. apa kejadah nyer kan. kdg2 pemandu di malaysia neh, mmg amat berkira, if im driving pon. sesama driver pun kenkadang agak payah nk beralah, neh apatah lagik dgn pedestrian mahupun penunggang motor. lagik besar kenderaan yg korang pakai, lagik besar ego korang nk berhenti kan kenderaan.motiff perangai weird mcm tuh. but its different senario yg kita akan jumpe di oversea.when i was in UK last time. dorang xleh tgk org di tepi jalan or nk lintas jalan, laju jerk dorang berhenti and bagik laluan. unless in jakarta will be slightly different. haha! sah sah la jakarta sgt different. sama jerk ngan kita. tp org dia otai. selamba jerk boleh cross dgn selamba nyer dekat highway. haha! tabik spring habes.

kesimpulannya uolls. jadik lah rakyat malaysia yang lebih bertanggung jawab. sama2 lah kita mengubah attitude diri kita sewaktu memandu. sayangilah nyawa kita dan diri org lain di sekeliling kita juga.


***tak saba nk g calarkan kete mamat neh. muahhahaha.

till the uolls. 

lots of love.

No comments:

Post a comment